Chili Red Demon, semena
Capsicum annuum
Tak to by jste to té papričky fakt neřekli: je prťavá, nenápadná až trochu dětské provedení.... nenechte se mýlit, pálí jako děs, proste jako démon, jako ďábel. Vzhledem ke své velikosti jsem jí překřtila na „malého diblíka".
Hodí se k sušení a jako taková poslouží i jako dokonalý malý dáreček, protože si při sušení zachovává barvu. Pak jí je ovšem lépe na tmavém místě nebo v tmavých skleničkách.
Je velice vhodná do květináčů. Má mraky malých papriček, které postupně dozrávají. Nechoďte na návštěvu s kytkou. Darujte zeleno-červený puget papriček. Mohou dozrávat postupně klidně až do vánoc.
Odborníci Red Demon nazývají Thai style, ale původem je z Mexika. Ale určitě neuděláte chybu, když jí budete používat, když vaříte po thajsku.
Jak na semena Chili Red Demon:
Klíčení: 14-21 dní, při teplotě 22-24 °C
Stanoviště: plné slunce