Chili Jalapeno
Capsicum annuum
Jalapeno je pojmenována podle města Jalapa v Mexiku, kde se vesele obchodovala. Roste hlavně v okolí tohoto města už několik tisíc let. Vždy byla cílem šlechtění a proto se vyvinula její nekompromisní chuť. Častým znakem je její korkovitost, což jsou drobné skvrny, které připomínají korek, jako na jablkách.
Je jedno, jestli jste zkušeným čilounem nebo začátečníkem: Jalapeno musí pěstovat každý. Ve své domovině, Mexiko, což už vlastně dávno neplatí, protože zdomácněla všude, jedná se o TU papričku. Není příliš pálivá a pěkně masitá a za zelena má svoji typickou chuť.
To nám nemusí bránit v tom, jí nechat dozrát do červena, bude to unikátní zážitek.
Do burgru nebo na grill,.. je to prostě TA paprička, ne příliš pálivá a pro všechny případy, když je potřeba chiiiiiilli.
Jak na semínka Jalapeno Chilli:
Klíčení: 14-21 dní, při teplotě 22-24 °C
Stanoviště: plné slunce