Semena Pimientos de Padron
Capsicum annuum
Tato paprička pochází ze Španělska, přesněji řečeno z Galicie. Je pojmenována po městě Padron na severozápadě. Jsou to nenápadné středně velké zelené papričky z rodu Capsicum annuum.
Na místních trzích se prodávají smažené s olivovém oleji a se solí. Tato paprička je typická pro její mírnou hořkost.
Pálivost je trochu nevyzpytatelná. Mohou být jemné ale i pořádně pálivé. Čím pozdější sklizeň, tím jsou pálivější.
V roce 1979 se v této oblasti konal první kulinářský festival na oslavu těchto papriček a opakuje se od té doby každým rokem, vždy každou první neděli v září.
Doporučuji.
A když tuto papričku necháte dozrát, tak se hodí k nakládání. Ta chuť se nedá popsat. Je to jako paprika s nádechem cognacu. Sladká a pálivá. Je to jednoznačně moje první volba. Výnosy jsou velké a první papričky dozrávají velice brzo. Poslední, dle počasí, až koncem ríjna. Prostě to roste furt.
De Padron je vhodná jak do květináče tak na záhonek.
Jak na semínka Pimientos de Padron:
Klíčení: 14-21 dnů při teplotě cca. 20-24°C
Stanoviště: plné slunce