Semena Pimento Tomate
Capsicum annuum
No a teď je tu otázka, zda se jedná o rajče nebo papričku....
Je to paprička, ale tak masitá, že připomíná rajče. Její původ je zřejmě Maďarsko nebo Rumunsko. V obou zemích je velice oblíbená.
Láká především k zakousnutí v syrovém stavu, do salátů nebo na gril, a je vynikajícím pomocníkem při výrobě omáček, buď čerstvých nebo zavařovaných. Jasně, pálivá omáčka má pálit, ale kombinace pálivé papričky s výraznou chutí a Pimento Tomate je prostě dokonalá a můžete ji nabídnout i méně odolným návštěvám. Děti to také ocení.
Pimento Tomate
Nakreslete tu nejkrásnější papriku, baculatou, sladkou, šťavnatou a bude to Pimento Tomate. Země původu Rumunsko, na kterou se trochu zapomíná. Tato země má obrovskou tradici v pěstování jak paprik a papriček a také rajčat. Na těchto stránkách se o tom ještě ledacos dočtete.
Jak klíčit Pimento Tomate:
Klíčení: 14-21 dnů při teplotě cca. 20-24°C, někdy i o dost dříve...
Stanoviště: plné slunce