Peruánská domácí šunka
Jámon del Pais po peruánsku
Domácí šunka po peruánsku-klasika do sandwichů
Tak přátelé, tento recept jsem ukradla a ukradla jsem ho s chutí . Je to taková o dost zajímavější varianta mého klasického receptu. Tak poslouchejte:
na 1 kg vepřové pečeně bez kosti
Část první:
2 lžíce olivového oleje
sůl
asi 4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
jednu brutálně rozčtvrcenou cibuli
jeden bobkový list
Nejdříve opečeme masíčko ze všech stran na pánvi a pak přendáme do hrnce. Zalijeme vývarem. Pokud není maso ponořené, přidáme trochu vody. Přihodíme cibuli a bobkový list, osolíme. Přivedeme k varu a necháme cca. 1 ½ h mírně probublávat. Maso necháme odkapat a přendáme do pekáče. Mezi tím si připravíme pastu.
Část druhá:
4 lžíce pasty Aji Panca, nebo, když už to tak musí být jakoukoliv jinou paprikovou pastu..
1 lžičku solí
2 lžíce octa
1 lžičku kumímu (semínka pro pěstování kumínu najdete zde)
1 lžičku kurkumy
4 stroužky česneku
pár kapek sojové omáčky
Vše pěkně smícháme a napatláme tím maso. Je lepší to nechat trochu zaschnout, ale nemusí to být. Můžeme maso i naříznout, aby bylo více kořeněné. Ale ztratí tím trochu šťávy. Nechám to na Vás.
Pečeme v troubě při 180°C asi tak 30-40 minut a podlíváme vývarem. Maso vyjmeme a necháme vychladnout.
Nakrájíme na tenké plátky a šup do sandwichů. Je lepší nechat maso v ledničce přes noc. Lépe se pak krájí. Používejte ostrý nůž, aby byly plátky co nejslabší.
A jestli si myslíte, že tento recept je moc složitý: prdlajz. Připravte si maso den před mejdanem. Jednotlivé kroky zaberou jenom pár minut.
A jestli Váš Jamón del Pais má být ještě dokonalejší, tak si připravíme Salsa criolla. ODKAZ