Chilli dressing
Chilli dressing
jednoduchý octový dressing
na zelený salát nebo míchaný
malé změny, velký efekt
vše hotovo za 10 minut, nebo méně
množství připravíme dle potřeby
bílý ocet Balsamico, nebo klasický
sůl, cukr (ideální je třtinový)
trochu hořčice
bylinky
trochu olivového oleje
nakládané nebo čerstvé chilli papričky. Sušené je potřeba předem naložit.
Ocet s vodou namícháme asi tak v poměru 1:1, trochu měně vody, přidáme sůl (špetka stačí) a půl lžičky cukru. Přimícháme trochu hořčice a oleje. Vše jakoby vyšleháme. Dochutíme znovu solí a cukrem.
Bylinky nasekáme nadrobno, přidáme k směsi.
Chilli papričky nasekáme nadrobno a pak rozmělníme s špetkou solí plochou stranou nože na kašičku a přidáme do dressingu.
Tipy, triky, zlepšováky:
Když nepoužijete hořčici, ale místo toho čerstvý nebo nakládaný zázvor, nasekaný na drobné kousky a následné rozmělněný, získá tento dressing velice zajímavý asijský nádech. Bylinky můžete klidně vynechat, je to aromatické i samotné.