Červené zelí, semínka ke klíčení a pro pěstování Microgreens
Brassica oleracea capitata rubra
Červené zelí je z čeledí brukvovitých, jako brokolice, řepka a spol. Semínko je malé, kulaté a tmavohnědé barvy. Světle červené klíčky rychle rostou a mohou se konzumovat během 5 až 6 dnů. Stačí namočit předem do vody na 8-10 hodin a pak pravidelně proplachovat 2-3x denně. Chutnají fakt skvěle. Prostě jinak než jste zvyklí.
Klíčky červeného zelí obnoví obranyschopnost organismu, pomáhají při zažívání mají tonizující účinky díky vysokému obsahu vápníku, železa, fosforu, jódu, hořčíku, draslíku, zinku a nakonec i siry.
Klíčky červeného zelí se hodí do různých salátů, do předkrmů a také k hlavnímu jídlu.
Jeden z mnoha receptů
Kanapky s Gorgonzolou a klíčky červeného zelí
5 malých bílých houstiček nebo 5 plátků světlého toustového chleba
100 g měkké gorgonzoly
30 g klíčků červeného zelí
10 žlutých odkvětných lístků růže (nemusí být)
Houstičky rozkrojíme, toasty rozpůlíme na trojúhelníky, namažeme gorgonzolou a posypeme klíčky červeného zelí. Ozdobíme lístky růže a podáváme s červeným vínem.
Složení: semena zelí. VÝROBEK MŮŽE OBSAHOVAT OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK, PODZEMNICI OLEJNOU (ARAŠIDY), SÓJOVÉ BOBY (SÓJA), SKOŘÁPKOVÉ PLODY, CELER, HOŘČICI, SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VLČÍ BOB (LUPINA).