Celer Giant Prague, semena, 2 g. Exp. 11/23

Celer Giant Prague, semena, 2 g. Exp. 11/23

Hodnocení produktu: 5/5 (1x)

Vaše hodnocení:

Celer Giant Prague (Apium graveolens), semena, 2 g. Země původu: Rumunsko. Exp.11/23

17,50 Kč s DPH

15,63 Kč

25 Kč s DPH Sleva 7,50 Kč

Hlídací pes

Nejdříve se musíte přihlásit

Dostupnost: Na dotaz

Výrobce: S.C. AGROSEL S.R.L

Celer Giant Prague

Apium graveolens

Bulvový celer je zdrojem mnoha minerálů a vitamínů, a také důležité vlákniny. Je s ním trochu piplačka, než se vypěstuje, ale stojí za to. Bulvovému celeru můžete během jeho růstu opatrně otrhávat menší množství vnějších listů, a máte voňavou přílohu do polévek. Taková bramboračka nebo zeleninová polévka bez listů celeru není "ono". Nebo také lístky celeru jemně nasekám a syrové je nasypu na jakýkoliv salát. Přidám tím salátu velké množství vitamínu C, a minerály jako vápník, draslík, hořčík a fosfor. A chlorofyl, a další látky tělu prospěšné.

Pěstování: Celeru to trvá dlouho než naroste pěkná bulva. Proto vysévejte nejlépe v únoru, nejpozději v březnu. To platí pro všechny druhy celeru. Drobná semínka celeru si dávají dva až tři týdny na čas, než vyklíčí. Ke klíčení potřebují teplotu mezi 15-20st. Udržujte vzešlé semenáčky stále lehce vlhké, ve vyschlém substrátu vám zajdou. Poprvé přepichujeme už malé jemné rostlinky, opatrně do sponu asi 3x2cm. Jakmile zesílí, a narostou jim pravé listy, přepikýrujte je do malých květináčků nebo větších sadbovačů. Při přesazování jim zakraťte kořeny asi o třetinu, celery pak vytvoří lepší kořenový systém.

Po přesazení celeru do květináčků je můžete přemístit do chladnějšího prostoru, kde ale neklesá teplota pod 10st. to by vám celer už v létě vykvetl a nevytvořil pěknou bulvu. Budou-li rostlinky otužilé, bude se jim po vysazení ven dobře dařit. Na venkovní záhony v polovině května, do skleníku i dříve. Sázejte celer tak, abyste neutopili srdéčko, ve sponu 50x50cm. Celer je dosti náročný na výživu, proto mu během růstu dopřejte několikrát hnojení ředěnou jíchou, nejlépe kombinací slepičincovo-kopřivovou. Já dělám i jíchu z  mixu plevelů, které vytrhávám ze záhonů. Plevely obsahují velké množství živin. Zaleju je vodou, každý den když jdu kolem zamíchám, a když řádně páchnou, je hotovo. Nezapomeňte ředit 1:10, vody je vždy víc. Já vždy vysázím nějaké celery blíž k sobě než je předepsaný spon, a koncem léta probírám malé křehké bulvy. Už se těším!

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení