Chilli Tianjin, Chili Tiensin
Capsicum annuum
Tento čilík je z Číny. Je pojmenován po oblasti, z které pochází. Město Tianji, o kterém jste možná ještě neslyšeli, má mimochodem cca. 16 Mio obyvatel (stačí???...). Je to Česko a Slovensko dohromady. Proč jsme pro tu Čínu tak zajímavé?
Nevadí. I přes to, nebo právě proto, se Chilli Tianjin pěstuje velice snadno. Jak jinak zásobovat tolik lidí chili papričkami :-)? Musíte sklízet pravidelně, to znamená, opatrně vylamovat papričky se stonkou. Tím podpoříte růst dalších plodů.
Velice se hodí na sušení. Krásně obarví Vaše pokrmy a přidá tu správnou ostrost.
Sušené Tianjin můžete naložit do oleje. Ať už použijete olej olivový nebo jakýkoliv jiný, vyrobíte tak jednoduchým způsobem krásný dáreček. Pěkné sklenice najdete zde ODKAZ.
Nenakládejte nikdy papričky do oleje čerstvé. Risiko, že budou plesnivět, je dost velké.
Klíčení: 14-21 dní při 22°C