Ředkvička setá Red Coral, semínka ke klíčení a pro pěstování Microgreens

Ředkvička setá Red Coral, semínka ke klíčení a pro pěstování Microgreens

Hodnocení produktu: 4.85/5 (13x)

Vaše hodnocení:

Ředkvička setá Red Coral (Raphanus sativus), semínka ke klíčení a pro pěstování Microgreens. Země původu: Itálie

320 Kč s DPH

285,71 Kč

Hlídací pes

Nejdříve se musíte přihlásit

Dostupnost: Skladem

Výrobce: Hortus Sementi

Ředkvička setá Red Coral, semínka ke klíčení a pro pěstování Microgreens

Raphanus sativus

Tak přátelé, je to tady: ředkvička z parapetu. Nebude sice tak červená a kulatá ale bude stejně křupavá a chutná jako ta ze zahrádky. Naložte semínka na pár hodin do vody. Klíčí jíž druhý nebo třetí den a do dalších dvou až tří dnů se dají zobat. Když je necháte pár dní déle, na chutí nic neztratí. Dejte je ale včas do lednice. I tam ještě trochu povyrostou. Nebo můžete vysít semínka na substrát a počkat si na výhonky, které vyrostou za 8-12 dní. Překvapí vás velice podobnou chutí jako ředkvičky ze zahrady. Po vysetí na substrát je dobré zatížit semínka dalším patrem, třeba druhou krabičkou s jinými vysetými semínky. Po třech dnech zátěž odstraníme a kropíme semínka 2x denně.

Semínko je středně velké, obvykle šedé barvy. Ředkvička patří do čeledi brukvovitých. A tudíž odpouští i trochu macešské pěstování.

Klíčky ředkvičky jsou velice bohaté na výživné látky. Osahují vitamíny A, B1, B2, C a niacinamid. Kromě toho obsahují minerály železa, draslíku, vápníku, hořčíku, sodíku a fosforu, které pomáhají posilovat svalová vlákna a zrak. Dále mají antiseptické vlastnosti a podporují tvorbu žaludečních šťáv, tudíž i trávení, stejně jako celkový imunitní systém.

Klíčky ředkvičky se mohou mlsat samotné anebo používat jako ozdoba studených svačin nebo předkrmů. Stejně tak do salátů nebo vegetariánských pokrmů. Mají lehce ostrou chuť, tak jemným způsobem okoření všechny saláty, pomazánky, rybí pokrmy, jak syrové tak vařené.

Jeden z mnoha receptů

 

Tvaroh s klíčky ředkvičky

 

Hodí se ke grilovanému masu, ke krkovičce nebo bůčku anebo k pořádnému steaku. Jen tak, třeba k bramborám na loupačku nebo jako pomazánka.

 

250 g plnotučného tvarohu, popř. trochu smetany nebo jogurtu na ředění
2 lžíce jemně nasekaného řapíkatého celeru
2 lžíce jemně nasekané cibulky
2 lžíce jemně nakrájené okurky
1 šálek pokrájených klíčků ředkvičky
1 stroužek česneku, utřený se solí
pár kapek kvalitní sojové omáčky
sůl, pepř
bylinky: petržel, pažitka, bazalka, kerblík.., nebo co je zrovna po ruce

 

Nejdříve utřeme tvaroh a pak přidáme vše ostatní. Pokud je tvaroh příliš hustý, přidáme trochu smetany nebo jogurtu.

 

Složení: semena ředkvičky. VÝROBEK MŮŽE OBSAHOVAT OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK, PODZEMNICI OLEJNOU (ARAŠIDY), SÓJOVÉ BOBY (SÓJA), SKOŘÁPKOVÉ PLODY, CELER, HOŘČICI, SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VLČÍ BOB (LUPINA).

 

 

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení