Trinidad Scorpion Butch T
Capsicum chinense
Tak lidičky, Vy to už víte: je to pravděpodobně nejpálivější paprička světa. Časy se mění a každých pár let, někdo přijde s ještě a ještě pálivější papričkou.
Ale tato paprička Vám tedy fakt vypálí i k...krční mandle.
Jejím vynálezcem je, jak jinak než Butch Taylor z Louisiany, který se specializuje na výrobu ostrých chilli omáček. Uvádí se, že ostrost této papričky dosahuje až 1 463 700 SHU. Je to kříženec, který vzniknul z druhu Trinidad Scorpion a další papričkou, která údajně ještě není pojmenována. Já osobně si sice myslím, že to je Trinidad 7 Pod, ale ponechme panu T jeho tajemství.
Trinidad Scorpion Butch T vznikla z crowd fundingu a strašně se těším na další projekty.
Chuť této papričky je velice zajímavá, aspoň pro osoby, které jsou ještě schopné to vnímat: je to jako salát z citrónů s neskutečně pálivou chutí.
Doporučuji do omáček a doplnit něčím masitým, co neovlivní příliš jeho odlišnou chuť. Naředit dobře vyzrálou nepálivou červenou paprikou, je to dokonalá kombinace.
Jak klíčit Trinidad Scorpion Butch T:
Klíčení: 14-21 dní, při teplotě 22-24 °C
Stanoviště: plné slunce.