Semena papričky Dulce Italiano
Capsicum annuum
"La dolce vita di Italia", parádní paprička. Dozrává přes barvu zelenou do krásné červené barvy.
Jako zelená do salátú, na grill, nebo i fritovaná , má silné aroma zelených paprik. Červená je extrémě sladká. Italská kuchyně se bez ní v žádném případě neobejde.
Plody dosahují velikosti 15-20cm a nepálí ani trochu.
Moje doporučení pro mírně pokročilé:
do trouby pod grill, až se začnou tvořit puchýře. Na pár minut do igelitového sáčku, stáhnout šlupku. Toto čerstvé masičko podávat jako přílohu, trochu osolit, pokapat olivovým olejem.
Je to i dokonalý základ pro omáčky. Zelená pro ty hodně paprikové nebo červená pro ty sladčí. Zavařit nebo jako dip. Nic nebrání tomu, přidat i něco ostřejšího.
Jak na semena Dulce Italiano:
Klíčení: 10-18 dní, 20-22°C
Stanoviště: plné slunce
Pálivost: 0